Skräddarsydda lösningar

Översikt

Vi på Manicken har kompetensen för att ta din idé från design till verklighet på nolltid. Vi designar och tillverkar med hjälp av CAD-program och 3D-printers vilket gör att vi kan iterera genom olika modeller snabbt och enkelt. Har du en idé? Har du sett någonting på bild som du skulle vilja skapa? Låt oss göra det! En unik manick eller rekvisita för din nästa cosplay? Är du en tillverkare som behöver skapa en form? Vill du bara skapa en prototyp av en idé? Vi kan hjälpa!

Kontakta oss direkt på info@manicken.se eller via vårt kontaktformulär så kan vi skapa en personlig offert för dig och det objekt du vill printa. Du kan läsa här för information och priser för denna tjänst.

Din idé och bara din

När du framför en idé, design eller prototyp till oss kommer vi att erbjuda ett kontrakt. Kontraktet säger att äganderätten av idén och alla resurser, digitala samt fysiska, tillhör dig och endast dig om inget annat sägs. Kontraktet säger även att vi erhåller sekretess och får därmed inte föra vidare din idé till någon annan.

Att återuppfinna hjulet

Oftast är det onödigt att återuppfinna hjulet så ta en titt på dessa sidor för att se om din kreativa lösning eller idé redan existerar. Om du hittar en modell som nästan passar det du behöver så kan vi alltid modifera och anpassa måtten och storleken.

Material

PLA och PETG är de två plaster som vi använder till alla produkter på hemsidan. PLA är populärast på grund av att det är enkelt att tillverka med och dessutom prisvärt. PLA är däremot i sin enkla form lite skör och tål inte höga temperaturer.

För att kompensera för nackdelarna med PLA använder vi oss av PETG plast. PETG är lite dyrare och lite knepigare att tillverka med, men det tål mycket varma samt kalla temperaturer och är strukturellt mycket slitstarkt.

PETG lämpar sig bäst för mekaniska och funktionella delar medan PLA lämpar sig för dekorativa och enkla saker. Utseendemässigt är det ingen skillnad på plasterna.

Vi erbjuder i grunden dessa två plaster för tillverkning, PLA och PETG. Lär dig mer om styrkorna och nackdelarna med var och en här.

Önskar du dig ett annat material som exempelvis TPU, ABS, ASA, gör vi såklart undantag.

Färger

Vi kan 3D-printa i de flesta färgerna. Kolla igenom våra produkter för att se några av färgerna vi erbjuder. Skriv gärna i mailet om du önskar en specifik färg!

Priser

Alla priser är baserade på två delar av vår tjänst. Den ena är designprocessen och den andra är tillverkningsprocessen.

Design

Alla idéer börjar med en initial design. Vi använder oss av CAD-programmet Fusion 360 för att designa alla 3D-modeller. Vi tar betalt 70kr/h för arbetet vi lägger ner i programmet. Komplexa modeller kräver mer tid men vi är mycket duktiga på det vi gör så de flesta modeller går snabbt att designa upp.

Tillverkning

För tillverkningsprocessen använder vi oss av ett slicerprogram som räknar ut hur mycket plast som krävs för att tillverka en modell. Programmet kan med hög precision uppskatta kostnaden och materialanvändningen för en modell innan den har tillverkats.

Nuvarande priser ligger på 3kr/gram + 7kr/h av printing. Vi har de senaste och bästa 3D-printingmaskinerna på marknaden som printar snabbt och i hög kvalitet för att minska på tid och materialanvändning. Detta gör att vi kan pressa ner priset på produkterna.

EXEMPEL:

Litet föremål som väger 15 gram och tar 3 timmar att printa:

(3kr * 15 gram) + (7kr * 3h) = 66kr

Notera att vissa modeller kräver supportmaterial för att kunna printas och även dessa räknas in i priset.

Om du redan har en färdig modell eller om du exempelvis har hittat en på en av hemsidorna som vi har länkat ovan, tar vi såklart bara betalt för tillverkningsprocessen.

Frakt

Om det totala priset överstiger 399kr eller om du vill ha tillverkat 5 eller fler av samma modell så bjuder vi på frakten. Annars kostar den som för produkterna på vår hemsida ca 39kr.

Kontakt

Kontakta oss genom kontaktformuläret här eller på manickenprint@gmail.com.

Vad säger våra kunder?

 • Pimpelspö
  image image image image image

  Quote

  Manicken har förändrat mitt fiskegame! Att ha dem som partner för att skapa mina egna anpassade pimpelspön har sparat mig otaliga timmar. Tidigare gjorde jag dem för hand, men nu får jag högkvalitativa spön snabbt och enkelt. Tack för att ni gör mitt fiske mer effektivt och njutbart!


  - Ture Nilsson

 • Kyria Ergo Tangentbord Case
  image image image image image

  Quote

  Fantastiskt arbete gjort av Manicken till mitt Kyria Ergo tangentbord. Varje del blev perfekt anpassat till tangentbordet, och kopplingen med integrerade magneter är en sån genial lösning. Jag är verkligen imponerad av arbetet och uppmärksamheten på detaljer när de gjorde mitt case.


  - Niklas Eliason

 • Toalettknapp
  image image image image image

  Quote

  Jag måste dela med mig av min förvåning och chock över Manickens fantastiska arbete med att designa och 3D-printa min toalettknapp. Att inse att man kan tillverka en toalettknapp på detta sätt var verkligen chockerande och öppnade upp en helt ny värld för mig. Knappen fungerar otroligt väl, och jag är förvånad över kvaliteten och precisionen i varje detalj. Ofattbart bra!


  - Simon Zakarian

 • Svart låda för pressverktyg med orange insert och orange handtag
  Låda för pressverktyg
  image image image image image

  Quote

  Blev tipsad av en vän om Manicken och de levererade över förväntan. Förväntade mig något mycket simplare än den här lådan men den ser ut som något man köper i affären, professionellt.


  - Jens Jälevik

 • Bussning till bilsäte
  image image image image image

  Quote

  Inte lätt att hitta delar till en bil som är mer än 40 år gammal. Som tur är så hittade jag grabbarna på Manicken. Enligt de var detta ett enkelt jobb. Supernöjd med resultat!


  - Pontus Johansson

 • Fodral till gradverktyg
  image image image image image

  Quote

  Helt otroligt vad man kan göra med 3D-printing! Blev helt shockad över hur bra det här fodralet blev till mitt gradverktyg. Får skylla mig själv att jag köper verktyg från Amazon och de anländer utan fodral. Tur att man hittade Manicken.


  - Anton Hansson

 • Modulär avskiljare för skogummisulor
  image image image image image

  Quote

  Jag kan inte tacka nog för deras otroliga arbete med att fixa denna avskiljaren för mina skogummisulor. Jag gav de bara en enkel skiss och en vag beskrivning av mitt problem. Jag var förbluffad över hur de kunde tolka mina behov och leverera något så mycket bättre än vad jag ens kunde föreställa mig. Kanske inte ser ut som mycket men i mina ögon är det ett konstverk.


  - Jack Skomakarmästare

 • Ben till skrivbordshylla
  image image image image image

  Quote

  Blev supernöjd med benen de gjorde till min skrivbordshylla. Det bästa var att jag kunde be om exakt det jag behövde istället för att leta förgäves online. Benen passar inte bara perfekt, designen blev bra också, elegant. Fem stjärnor!


  - Alexander Sarkis