Skräddarsydda lösningar

Översikt

Vi på Manicken har kompetensen att omvandla dina idéer till verklighet med blixtens hastighet. Genom att använda avancerade CAD-program och 3D-printers designar och tillverkar vi med precision och effektivitet. Vi erbjuder snabb och smidig iteration genom olika modeller, så om du har en idé eller har sett något inspirerande på bild, låt oss förverkliga det åt dig! Oavsett om det är en unik manick eller rekvisita för ditt nästa cosplay, formtillverkning för produktion eller skapande av en prototyp, är vi här för att hjälpa dig att förverkliga dina visioner.

Kontakta oss direkt på info@manicken.se eller via vårt kontaktformulär så kan vi skapa en personlig offert för dig och det objekt du vill printa. Du kan läsa här för information och priser för denna tjänst.

Din idé och bara din

När du delar med dig av en idé, design eller prototyp till oss, erbjuder vi ett tydligt skriftligt avtal. Detta avtal fastställer att äganderätten till din idé och alla tillhörande resurser, både digitala och fysiska, förblir exklusivt din om inget annat överenskommes. Vi åtar oss även sekretessåtaganden och åtar oss att inte dela eller vidarebefordra din idé till någon annan.

Att återuppfinna hjulet

Ibland är det onödigt att uppfinna hjulet på nytt. Utforska några av dessa sidor och se om din kreativa lösning eller idé redan finns tillgänglig. Om du hittar en modell som nästan passar ditt behov, så kan vi alltid anpassa och modifiera måtten och storleken för att skapa något unikt för dig.

Material

Vi använder huvudsakligen två plaster för våra produkter på hemsidan: PLA och PETG. PLA är populärt för sin enkla tillverkning och överkomliga pris, men det är något skört och känsligt för höga temperaturer.

För att komplettera använder vi PETG plast, något dyrare och lite mer utmanande att arbeta med, men det tål både höga och låga temperaturer och är strukturellt robust. PETG passar bäst för mekaniska och funktionella delar, medan PLA är idealiskt för dekorativa och enklare föremål. Utseendemässigt skiljer sig plasterna inte.

Vi erbjuder dessa två grundmaterial, men om du önskar andra alternativ som TPU eller ASA, gör vi självklart undantag. Här är en översikt över de vanligaste materialen vi använder:

PLA (Polylactic Acid)
PLA är ett biologiskt nedbrytbart material tillverkat av förnybara resurser som majsstärkelse eller sockerrör. Det är perfekt för prototyper, dekorativa föremål och andra projekt där hållbarhet inte är en kritisk faktor. Med sin släta yta och livfulla färger är PLA ett utmärkt val för visuellt tilltalande modeller och konceptutskrifter.

 • Fördelar: Miljövänligt och biologiskt nedbrytbart, lätt att skriva ut med en slät yta, finns i många färger.
 • Nackdelar: Begränsad värmetålighet, sprödare än andra material, vilket gör det mindre lämpligt för funktionella delar.

PETG (Polyethylene Terephthalate Glycol)
PETG är ett mångsidigt material som kombinerar styrka och flexibilitet. Det är idealiskt för funktionella delar som behöver tåla påfrestningar och belastningar, såsom mekaniska komponenter, skyddshöljen och fästen. Dess motståndskraft mot kemikalier och fukt gör det också lämpligt för utomhusbruk och fuktiga miljöer.

 • Fördelar: Hög hållfasthet och flexibilitet, kemikalie- och fuktresistent, bra för både inomhus- och utomhusbruk.
 • Nackdelar: Kan vara känsligt för överhettning vid utskrift, mindre rigid än vissa andra material.

ASA (Acrylonitrile Styrene Acrylate)
ASA är känt för sin utmärkta UV-beständighet, vilket gör det till ett optimalt val för utomhusapplikationer. Det används ofta för delar som utsätts för direkt solljus och väderpåverkan, som utomhusmöbler, fordonskomponenter och skyltar. ASA behåller sin färg och styrka även efter långvarig exponering utomhus.

 • Fördelar: UV-beständigt och väderresistent, starkt och hållbart, bibehåller färg och styrka utomhus.
 • Nackdelar: Kräver uppvärmd byggplatta och ventilering under utskrift, dyrare än vissa andra filament.

TPU (Thermoplastic Polyurethane)
TPU är ett flexibelt och elastiskt material som kan sträckas och böjas utan att gå sönder. Det är idealiskt för produkter som behöver gummiliknande egenskaper, såsom skyddsfodral, tätningar, bälten och ergonomiska grepp. TPU är också slitstarkt och resistent mot olja och fett, vilket gör det lämpligt för krävande applikationer.

 • Fördelar: Flexibelt och elastiskt, hög nötningsbeständighet, resistent mot olja och fett.
 • Nackdelar: Svårare att skriva ut med på grund av sin flexibilitet, längre utskriftstid jämfört med styvare material.

Färger

Vi kan 3D-printa i de flesta färger. Nedan hittar du ett urval av våra tillgängliga färger. Om du har önskemål om en specifik färg, vänligen ange det i ditt mail!

Priser

Våra priser grundar sig på två centrala delar av vår tjänst: designprocessen och tillverkningsprocessen.

Design

Alla idéer tar sin början i en inledande designfas. Vi använder CAD-programmet Fusion 360 för att skapa våra 3D-modeller och tar ut en avgift på 70 kr/timme för detta arbete. Även om komplexa modeller kan kräva mer tid, är vår skicklighet sådan att de flesta modeller designas snabbt och effektivt.

Tillverkning

För tillverkningsprocessen använder vi ett slicerprogram som exakt beräknar plastmängden för varje modell. Programmet ger en noggrann uppskattning av kostnader och materialanvändning innan tillverkningen påbörjas.

Våra nuvarande priser är 3 kr/gram plus 7 kr/timme för själva utskriften. Med de senaste och bästa 3D-skrivarna på marknaden levererar vi snabba och högkvalitativa resultat, vilket effektiviserar processen och minimerar materialanvändningen. Detta möjliggör konkurrenskraftiga priser för våra produkter.

EXEMPEL:

Litet föremål som väger 15 gram och tar 3 timmar att printa:

(3kr * 15 gram) + (7kr * 3h) = 66kr

Observera att vissa modeller kan kräva supportmaterial för framställning, och dessa kostnader inkluderas i priset.

Om du redan har en färdig modell eller har hittat en på någon av de länkade sidorna ovan, debiteras endast kostnader för själva tillverkningsprocessen.

Frakt

Vid beställningar över 399 kr eller om du önskar produktion av 5 eller fler enheter av samma modell, bjuder vi på frakten. Annars tillkommer en standardfraktkostnad på ca 39 kr, liknande prissättningen för våra produkter på hemsidan.

Kontakt

Kontakta oss genom kontaktformuläret här eller på manickenprint@gmail.com.

Vad säger våra kunder?

 • Pimpelspö
  image image image image image

  Quote

  Manicken har förändrat mitt fiskegame! Att ha dem som partner för att skapa mina egna anpassade pimpelspön har sparat mig otaliga timmar. Tidigare gjorde jag dem för hand, men nu får jag högkvalitativa spön snabbt och enkelt. Tack för att ni gör mitt fiske mer effektivt och njutbart!


  - Ture Nilsson

 • Kyria Ergo Tangentbord Case
  image image image image image

  Quote

  Fantastiskt arbete gjort av Manicken till mitt Kyria Ergo tangentbord. Varje del blev perfekt anpassat till tangentbordet, och kopplingen med integrerade magneter är en sån genial lösning. Jag är verkligen imponerad av arbetet och uppmärksamheten på detaljer när de gjorde mitt case.


  - Niklas Eliason

 • Svart låda för pressverktyg med orange insert och orange handtag
  Låda för pressverktyg
  image image image image image

  Quote

  Blev tipsad av en vän om Manicken och de levererade över förväntan. Förväntade mig något mycket simplare än den här lådan men den ser ut som något man köper i affären, professionellt.


  - Jan Christiansen

 • Bussning till bilsäte
  image image image image image

  Quote

  Inte lätt att hitta delar till en bil som är mer än 40 år gammal. Som tur är så hittade jag grabbarna på Manicken. Enligt de var detta ett enkelt jobb. Supernöjd med resultat!


  - Pontus Johansson

 • Ben till skrivbordshylla
  image image image image image

  Quote

  Blev supernöjd med benen de gjorde till min skrivbordshylla. Det bästa var att jag kunde be om exakt det jag behövde istället för att leta förgäves online. Benen passar inte bara perfekt, designen blev bra också, elegant. Fem stjärnor!


  - Alexander Sarkis

 • Fodral till gradverktyg
  image image image image image

  Quote

  Helt otroligt vad man kan göra med 3D-printing! Blev helt shockad över hur bra det här fodralet blev till mitt gradverktyg. Får skylla mig själv att jag köper verktyg från Amazon och de anländer utan fodral. Tur att man hittade Manicken.


  - Anton Hansson

 • Modulär avskiljare för skogummisulor
  image image image image image

  Quote

  Jag kan inte tacka nog för deras otroliga arbete med att fixa denna avskiljaren för mina skogummisulor. Jag gav de bara en enkel skiss och en vag beskrivning av mitt problem. Jag var förbluffad över hur de kunde tolka mina behov och leverera något så mycket bättre än vad jag ens kunde föreställa mig. Kanske inte ser ut som mycket men i mina ögon är det ett konstverk.


  - Jack Skomakarmästare

 • Toalettknapp
  image image image image image

  Quote

  Jag måste dela med mig av min förvåning och chock över Manickens fantastiska arbete med att designa och 3D-printa min toalettknapp. Att inse att man kan tillverka en toalettknapp på detta sätt var verkligen chockerande och öppnade upp en helt ny värld för mig. Knappen fungerar otroligt väl, och jag är förvånad över kvaliteten och precisionen i varje detalj. Ofattbart bra!


  - Simon Zakarian

Berätta mer om dina behov så hjälper vi dig

Kontaktformulär